Sernik oreo bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownica o średnicy 20cm
Twaróg i śmietanka w temperaturze pokojowej.
Spód ciasteczkowy:
Ciastka z roztopionym masłem zmiksować malakserem na pył. Wyłożyć na spód tortownicy, lekko docisnąć łyżką. Schłodzić.
Masa twarogowa:
Twaróg z cukrem pudrem i śmietanką przełożyć do misy miksera i ubić ok 2-3minuty. Żelatynę zalać gorącą wodą, dobrze wymieszać. Jeszcze ciepłą zahatować z 1-2 łyżkami masy twarogowej i przelać do twarogu. Ubić chwilę. Do masy serowej dodać kilka pokruszonych ciastek oraz borówek. Resztę zostawić do dekoracji na górę ciasta. Masę serową wylać na spód ciasteczkowy, schłodzić. Przed podaniem 6 ciastek bez kremu rozdrobnić w malakserze na pył i posypać boki ciasta.
Komentarze