Sernik Nieklasyczny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Cudownie aksamitny i rozpływający się w ustach...

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1kg serka waniliowego
    1 budyń śmietankowy
    250g margaryny
    2 łyżki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru pudru
    6 jajek
    cukier wanilinowy
    400g herbatników
    1 tabliczka czekolady mlecznej
    150g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik nieklasyczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód:
    W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz masło, następnie dodajemy pokruszone herbatniki. Całość wylewamy na okrągłą blachę wyłożoną papierem, ugniatamy i wstawiamy do lodówki.
    Masa:
    1. Margarynę ucieramy z żółtkami, cukrami, budyniem oraz mąką. Następnie łączymy masę z serkiem, dodając łyżka po łyżce. Całość miksujemy do powstania jednolitej konsystencji.
    2. W osobnym naczyniu ubijamy białka ze szczyptą soli.
    3. Ubite białka łączymy z masą mieszając łyżką.
    4. Masę wylewamy na spód z herbatników.
    5. Pieczemy 60 minut w lekko nagrzanym piekarniku w 160-180 stopniach.

Porady

Sernik przed pieczeniem można posypać czekoladowymi wiórkami. Ważne aby nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia oraz po wyłączeniu nie otwierać piekarnika przez 15 minut. Można podawać z konfiturą jagodową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

3.78 (550 ocen)

image-2527qol

To może cię zainteresować