Sernik na zimno z truskawkowym środkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatny, orzeźwiający sernik o cytrynowym smaku z truskawkowym środkiem. Cieszy oko i podniebienie.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortownica 18 cm

    500g. truskawek
    1 galaretka przezroczysta o smaku truskawkowo-śmietankowym
    700g. sera twarogowego z wiaderka
    2 galaretki przezroczyste o smaku cytrynowym
    okrągłe biszkopty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Galaretki

Sernik na zimno z truskawkowym środkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę truskawkowo-śmietankową rozpuścić w 300ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
  • 2. Z truskawek usunąć szypułki, umyć, każdą przekroić na pół.
    Parę truskawek pokroić w plasterki.
    Przekrojone w pół truskawki ułożyć ciasno w małej miseczce wysokości tortownicy, zalać zimną galaretką.
    Odstawić do lodówki aby całkowicie stężała.
  • 3. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
    Twaróg zmiksować z 750 ml galaretki.
  • 4. Na dno tortownicy ułożyć biszkopty, wylać troszkę masy serowej, tak by tylko zakryła biszkopty.
    Na środku ułożyć zastygnięte truskawki w galaretce, po bokach wylać resztę masy serowej.
    Odstawić by lekko stężała,na serze ułożyć plastry truskawek, polać resztą pozostałej galaretki.
  • 5. Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Sery Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować