Sernik na zimno z musem truskawkowym

4.5 (191 ocen)

  • 2 godz.

Idealnie kremowy serniczek, na mniejsze i większe okazje

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych
    1 kilogram sera z prawdziwą wanilią w wiaderku
    3 łyżki cukru pudru
    1 kilogram truskawek
    4 łyżki cukru
    0,5 litra kremówki
    1 opakowanie żelatyny na 2,5 litra wody
    2 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Ostudzić. Na blaszce wyłożyć biszkopty. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Ser wymieszać z cukrem pudrem. Dodać ubita kremówkę i delikatnie wymieszać. Na samym końcu wlać rozpuszczoną 1 szklankę żelatyny. Wymieszać. Masę serową wylać na biszkopty. Wyrównać. Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Pokroić na mniejsze kawałki i zblendować z 4 łyżkami cukru. Do zblendowanych truskawek dodać 1 szklankę rozpuszczonej żelatyny. Dokładnie wymieszać. Mus truskawkowy wylać na masę serową. Schłodzić. Dowolnie ozdobić wierzch.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować