Sernik na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Ostudzić. Na blaszce wyłożyć biszkopty. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Ser wymieszać z cukrem pudrem. Dodać ubita kremówkę i delikatnie wymieszać. Na samym końcu wlać rozpuszczoną 1 szklankę żelatyny. Wymieszać. Masę serową wylać na biszkopty. Wyrównać. Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Pokroić na mniejsze kawałki i zblendować z 4 łyżkami cukru. Do zblendowanych truskawek dodać 1 szklankę rozpuszczonej żelatyny. Dokładnie wymieszać. Mus truskawkowy wylać na masę serową. Schłodzić. Dowolnie ozdobić wierzch.
Komentarze