Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym z brzoskwiniami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Taki sernik często przygotowuję z różnymi owocami sezonowymi, ale uwielbiam też właśnie wersję z brzoskwiniami, która gościła już w moim domu mnóstwo razy.

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • (Tortownica o średnicy około 24-26 cm)
    Masa:
    1 kg mielonego twarogu (lub z wiaderka)
    1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (około 400g)
    4 łyżeczki żelatyny
    1 puszka brzoskwiń w syropie (mogą być świeże)
    Dodatkowo:
    1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej
    okrągłe biszkopty na spód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym z brzoskwiniami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę należy rozpuścić w 500 ml wody (według przepisu z opakowania) i po ostudzeniu schłodzić w lodówce.
    2-3 połówki brzoskwiń odcedzonych z syropu pokroić w plasterki (będą na wierzch), natomiast resztę w kostkę (pozostaną do masy).
    Przygotować masę.
    Twaróg zmiksować z mlekiem skondensowanym, a żelatynę rozmieszać w odrobinie gorącej wody.
    Do żelatyny dodać odrobinę masy twarogowej, wymieszać i następnie całość dokładnie połączyć z pozostałą masą.
    Na końcu wmieszać brzoskwinie pokrojone w kostkę.
    Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce.
    Na ciastkach umieścić masę twarogową, a na niej ułożyć plasterki brzoskwiń.
    Sernik zalać resztą galaretki i wstawić do lodówki, aby galaretka dokładnie stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować