Sernik na zimno z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa: Kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy. Stopniowo dodajemy ser i ubijamy. Następnie dodajemy po jednej łyżce masła orzechowego i ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i letnią dodajemy do masy serowej.
2.Składanie: Tortownicę o średnicy 16 cm wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na spód dajemy biszkopty. Masę serową przekładamy do tortownicy. Sernik wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnie sernik wyjmujemy z tortownicy.
3.Bita śmietana: Kremówkę ubijmy na sztywno/ puszystość, dodajemy cukier puder i ubijamy. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy sernik. Sernik dekorujemy ciastkami. Gotowe!
Komentarze