Sernik na zimno z masłem orzechowym

3 (3 ocen)

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Lekki i puszysty.

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masa serowa:
    - 500 dag sera zmielonego na sernik
    - 300 ml śmietanki kremówki 30%
    - 0,5 szklanki cukru pudru
    - 8 łyżek masła orzechowego bez kawałków
    - 4 łyżki żelatyny
    - 6 łyżek gorącej wody

    Bita śmietana:
    - 30 ml śmietany kremówki 30%
    - cukier puder do smaku

    Dodatkowo:
    - 7 sztuk okrągłych biszkoptów
    - ciastka do dekoracji
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Sernik na zimno z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy. Stopniowo dodajemy ser i ubijamy. Następnie dodajemy po jednej łyżce masła orzechowego i ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i letnią dodajemy do masy serowej.
  • 2. Składanie: Tortownicę o średnicy 16 cm wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia, na spód dajemy biszkopty. Masę serową przekładamy do tortownicy. Sernik wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnie sernik wyjmujemy z tortownicy.
  • 3. Bita śmietana: Kremówkę ubijmy na sztywno/ puszystość, dodajemy cukier puder i ubijamy. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy sernik. Sernik dekorujemy ciastkami. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Ser biały Śmietana Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować