Tarta na zimno z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Koniecznie musicie spróbować tego połączenia smaków :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g herbatników

    120 g masła

    300 g masła orzechowego

    300 ml śmietany kremówki

    2 łyżki cukru pudru

    4 łyżki dżemu truskawkowego

    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta na zimno z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zmiksować w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgnieść tłuczkiem. Herbatniki wymieszać z rozpuszczonym masłem i wysypać na tortownicę. Ugnieść. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Na spód rozsmarować masło orzechowe. Banany obrać, przekroić na pół i rozłożyć na maśle orzechowym. Skropić sokiem z cytryny. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na bananach. Całość schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Banany Masło orzechowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować