Sernik na zimno z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

W czasie upałów takie ciasta smakują najlepiej

Składniki:

  • 5-6 brzoskwiń
    500 g twarogu
    2 cukry wanilinowe
    200 g cukru pudru
    250 g śmietanki 30 %
    20 g żelatyny
    galaretka cytrynowa
    120 g biszkoptów , u mnie te podłużne
    cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Trzy brzoskwinie umyj, obierz i przekrój na pół. Usuń pestki i pokrój w kostkę.
    Twaróg zmiel i wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodaj skórkę startą z połowy cytryny i wyciśnięty sok. Wymieszaj.
    Ubij śmietankę, dodaj do sera i delikatnie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w 100 ml wrzątku i lekko ostudź. Żelatynę dodaj do masy serowej. Dodaj również wcześniej pokrojone brzoskwinie i wymieszaj. Odstaw na kilka minut do lodówki.
    Na dno tortownicy wyłóż papier do pieczenia. Wyłóż biszkopty. Na biszkopty wyłóż masę serową. Wierzch wyrównaj.
  • 2. Pozostałe brzoskwinie umyj i obierz. Pokrój w plasterki i wyłóż na wierzch ciasta.
    Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Odstaw by przestygła. Gdy zacznie tężeć wylej na wierzch ciasta. Sernik wstaw na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować