Sernik na zimno podwojnie truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Nic dodac, nic ując-tylko zajadac:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg sera z wiaderka,
    250 ml smietany 30%,
    1 szklanka musu truskawkowego (zmiksowane truskawki),
    200 g cukru pudru,
    1 op.biszkoptow okrągłych,
    2 galaretki truskawkowe,
    3-4 łyżki żelatyny,
    truskawki ok 0,3 kg
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik na zimno podwojnie truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik przed wylaniem galaretką 1. Biszkopty wykladamy na blaszkę(ok23-25) wylozona folia aluminiowa badz spozywcza.
    Ser miksujemy z cukrem,dodajemy mus truskawkowy.
    Śmietane ubic,dodac do masy serowej.
    Żelatynę rozpuscic w małej ilosci wody, odstawic do wystudzenia.Gdy zelatyna przestygnie dodajemy ja powoli do masy serowej,stale miksując.Masę wylewamy na biszkopty.Na masę układamy truskawki,lekko je wtykając w masę.Wstawiamy do lodowki do stezenia.
    Galaretki rozpuscic wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Gdy galaretki zaczna tezec wylewamy je na masę serową i odstawiamy do lodowki do schłodzenia,najlepiej na całą noc.

Porady

Masę serową należy probowac i dodac cukru wg gustu.Jesli mus bedzie kwasny to wowczas cukru trzeba dac wiecej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować