Sernik na zimno o smaku hibskusa i zielonej herbaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód:
Białą czekoladę rozpuszczamy w śmietance. Do rozpuszczonej czekolady wsypujemy jagły, mieszamy. Masą wykładamy spod tortownicy. Spód tortownicy dobrze jest wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawiamy na 30-40 minut do lodówki.
masa hibiskusowa:
Galaretki wsypujemy do miski, dosypujemy hibiskus zalewamy 200 ml wrzątku. Mieszamy do rozpuszczenia galaretki. Do przestudzonej galaretki dodajemy serek i miksujemy blenderem z końcówką do ubijania do połączenia składników.
masa z zieloną herbatą:
Galaretki wsypujemy do miski, dosypujemy herbatę i zalewamy 200 ml wrzątku.Mieszamy do rozpuszczenia galaretki. Do przestudzonej galaretki dodajemy serek i miksujemy blenderem z końcówką do ubijania do połączenia składników.
Na spód jaglany wylewamy na przemian po łyżce wazowej masę herbacianą i hibiskusową. Na wierzch wykładamy galaretkę truskawkową pokruszoną widelcem na kryształki, posypujemy borówkami. Ciasto chłodzimy przed podaniem 3-4 godziny. Przed podaniem ciasto można dodatkowo przybierać kwiatami lawendy i cukrowymi motylkami.
Komentarze