Sernik na kruchym spodzie z czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mój dzisiejszy sernik postanowiłam przygotować z czerwoną porzeczką , na kruchym spodzie.
Sernik wyszedł bardzo smaczny ,a dodatek lekko kwaskowej czerwonej porzeczki dodał mu dodatkowego smaku.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruchy spód:
    mąka około 250 - 270 g,
    masło 80 g,
    cukier puder 80 g,
    jajko 1,
    proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki,

    Masa serowa:
    ser półtłusty 1 kg,
    jajka 3 - 4 szt, (w zależności od wielkości)
    budynie śmietankowe 2 op,
    mąka ziemniaczana 1 łyżka,
    cukier waniliowy 1 op,
    cukier 1,5 szkl,
    śmietana 18 % 100 - 150 ml,

    Dodatkowo:
    porzeczka czerwona 350 g,
    cukier puder 3 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Budynie Jajko

Sernik na kruchym spodzie z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik na kruchym spodzie z czerwona porzeczką 1. Z podanych składników na kruchy spód zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Ciasto rozłożyć w średniej wielkości blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, podziurkować widelcem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut.
    Ser zmielić, dodać pozostałe składniki, całość krótko zmiksować do połączenia.
    Masę serową wyłożyć na podpieczony spód, następnie do masy serowej powciskać obrane, oczyszczone i osuszone porzeczki czerwone.
    Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut.
    Po upieczeniu i ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami.

    Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować