Bez pieczenia, idealny na Dzień Matki i nie tylko. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.
4 godz.
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
blaszka 25 cm x 36 cm
papier do pieczenia
1 kg ser z wiaderka
2 x galaretka krystaliczna
2 x galaretka koloru żółtego
opakowanie kruchych ciastek w kształcie kwiatków
1 opakowanie herbatników ok. 200 g
1 opakowanie Pianki z galaretką z sokiem malinowym w czekoladzie
Sernik margeretka z niespodzianką w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę wykładamy papierem do pieczenia a następnie herbatnikami. Dwie galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku a następnie miksujemy z serem z wiaderka. Wylewamy połowę masy, wyrównujemy a następnie układamy czekoladki które zalewamy pozostałą masą serową. Na wierzch masy serowej układamy kruche ciasteczka. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. Dwie galaretki koloru żółtego rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Gdy galaretka jest już gotowa do wylania to wyjmujemy ciasto i delikatnie wylewamy na wierzch galaretkę. Wstawiamy całość do całkowitego stężenia na 2-3 godziny.
Komentarze