Sernik marcepanowo-jeżynowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Słodka marcepanowa masa serowa bez spodu i orzeźwiająca warstwa owoców lasu z galaretką daje niesamowity efekt smakowy. Sernik wprost rozpływa się ustach, polecam na poczęstunek dla letnich gości.Przynajmniej raz trzeba upiec w sezonie takie ciasto.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Masa serowa:
    60 dag chudego twarogu
    1/2 szklanki cukru
    10 dag marcepanu
    1/2 szklanki mleka w proszku
    1/2 szklanki mleka
    4 jajka
    1 budyń śmietankowy

    Warstwa owocowa:
    15 dag jeżyn
    15 dag malin
    2 galaretki owoce leśne
    Bita śmietana do dekoracji
    jeżyny do dekoracji
    motylki z czekolady mlecznej i białej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Sernik marcepanowo-jeżynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0l1d7s7 1. Masa serowa:
    Zmielony ser, jajka, mleko w proszku, mleko zwykłe, cukier i budyń umieścić w jeden misce, zmiksować krótko tylko do połączenia składników.
  • image-18b50ni 2. Gdy masa serowa będzie zmiksowana dodajemy starty na tarce jarzynowej marcepan, mieszamy delikatnie łyżką do połączenia.
    Gotową masę serową wylewamy do wyłożonej papierem tortownicy o śr 22 cm. Pieczemy w nagrzanym do 160*c piekarniku przez 55-60 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.
  • image-08w2g21 3. Wierzch:
    Galaretkę rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, lekko tężejącą mieszamy z owocami.
  • image-05fkcb2 4. Wylewamy na zimny sernik, wstawiamy do lodówki na parę godzin.
    Wierzch dekorujemy kleksami bitej śmietany, jeżynami i czekoladą.

    Słodkich wypieków!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować