Sernik malinowo-jeżynowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sernik owocowy zrobiłam na prośbę moich wnuków.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Placek:
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa I.
    1 szklanka malin
    1 /2 szklanki jeżyn
    3 serki homogenizowane
    1 galaretka z owoców leśnych
    Masa II:
    1 opakowanie sernika na zimno w proszku
    500ml mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Sernik malinowo-jeżynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Przygotować formę o średnicy 26 cm, posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Gotową masę wylać do formy i piec w piekarniku w 180 stopniach.


  • 2. Galaretkę zalać 1/2 szklanki gorącej wody, wymieszać i wystudzić.Jeżyny i maliny zmiksować, dodać serki , wymieszać, dodać tężejącą galaretkę , wymieszać.

  • 3. Opakowanie sernika zmiksować z zimnym mlekiem.
    Wystudzony placek posmarować tężejącą masą z owoców, wstawić do lodówki. Na masę owocową położyć masę serową, ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
    Udekorować owocami i płatkami czekolady oraz wg swojego uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować