Sernik gotowany

0 (0 ocen)

ciekawy, delikatny, bardzo smaczny

Składniki:

  • 1 kilogram sera w wiaderku
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    250 gram masła
    2 budynie śmietankowe z cukrem
    1/2 szklanki mleka
    320 gram herbatników petit-beurre kakaowych
    400 gram masy krówkowej
    3 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Herbaty

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do pieczenia o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć folią spożywczą. Herbatniki petit - beurre podzielić na 3 części. W garnku rozpuścić masło z cukrem i cukrem waniliowym na średnim ogniu cały czas mieszając. Dodać ser oraz jajka. Wymieszać. W 0,5 szklanki mleka wymieszać budynie. Gdy ser zacznie wrzeć wlać do niego budynie. Energicznie wymieszać, aby nie było grudek. Gdy masa zgęstnieje zestawić z ognia. Podzielić ją na dwie części. Jedną część wylać na herbatniki wyłożone wcześniej na blaszkę. Masę serową przykryć drugą warstwą herbatników. Na nie wylać resztę masy serowej i przykryć ją warstwą herbatników. Wierzch posmarować masą krówkową i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować