Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę do pieczenia o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć folią spożywczą. Herbatniki petit - beurre podzielić na 3 części. W garnku rozpuścić masło z cukrem i cukrem waniliowym na średnim ogniu cały czas mieszając. Dodać ser oraz jajka. Wymieszać. W 0,5 szklanki mleka wymieszać budynie. Gdy ser zacznie wrzeć wlać do niego budynie. Energicznie wymieszać, aby nie było grudek. Gdy masa zgęstnieje zestawić z ognia. Podzielić ją na dwie części. Jedną część wylać na herbatniki wyłożone wcześniej na blaszkę. Masę serową przykryć drugą warstwą herbatników. Na nie wylać resztę masy serowej i przykryć ją warstwą herbatników. Wierzch posmarować masą krówkową i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.
Komentarze