SERNIK DYNIOWO-KOKOSOWY Z RICOTTĄ

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

Zapraszam na wilgotny,aromatyczny i pyszny serniczek.

  • 6 godz.

Składniki:

  • 100 g herbatników
    500g ricotty
    4 jajka
    1 szkl purre z dynii
    3/4 szkl wiórków kokosowych
    1/2 szkl cukru
    1 szkl mleka
    4 łyżki oleju rzepakowego
    1 torebka budyniu waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g białej czekolady
    1 łyżka masła+ 1 łyżka mleka
    płatki kokosowe i kolorowa posypka do dekoracji
    blaszka 23x23
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik dyniowo-kokosowy z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno układamy herbatniki.Żółtka oddzielamy od białek.Do miski wkładamy ricottę i dodajemy po 1 żółtku i miksujemy.Gdy dodamy wszystkie żółtka, dodajemy cukier i miksujemy aż cukier się rozpuści.Następnie dodajemy dynię,wiórki kokosowe,mleko,olej,budyń i proszek do pieczenia-wszystko dokładnie mieszamy.Na koniec ubijamy białka na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem.Masę wylewamy na herbatniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 1 godz i 15 minut.Po upieczniu studzimy ciasto w uchylonym piekarniku.Gdy ciasto sią wystudzi,robimy polewę.Białą czekoladę wraz z masłem i mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej,lekko studzimy i polewamy nią sernik.Dekorujemy płatkami kokosowymi i kolorową posypką.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować