Sernik bez pieczenia jeżynowa biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obie galaretki rozpuszczamy w 0.5 l gorącej wody i odstawiamy by przestygły i zaczęły lekko tężeć.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie zahartowaną letnią żelatynę - dokładnie miksujemy, kolejno dodajemy ser i miksujemy całość dokładnie. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami lub biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę serową i wyrównujemy. Na masie serowej układamy jeżyny. Całość wstawiamy do lodówki. Kiedy galaretka jest lekko stężała wyciągamy placek i polewamy po wierzchu tężejącą galaretką po czym wstawiamy do lodówki na 2-3 godz.do całkowitego stężenia całości.
Komentarze