Sernik bez pieczenia JEŻYNOWA BIEDRONKA

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To pyszne połączenie masy serowej z lekko kwaskowatymi jeżynami oraz galaretki :) a na spodzie herbatniki bądź biszkopty.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • herbatniki lub biszkopty
    jeżyny
    2 galaretki czerwone

    masa serowa:

    1/2 kg zmielonego sera z wiaderka
    150 ml śmietanki kremówki
    cukier wanilinowy
    5 łyżek cukru
    3 łyżki żelatyny

    tortownica 28 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik bez pieczenia jeżynowa biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik bez pieczenia JEŻYNOWA BIEDRONKA 1. Obie galaretki rozpuszczamy w 0.5 l gorącej wody i odstawiamy by przestygły i zaczęły lekko tężeć.
    Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie zahartowaną letnią żelatynę - dokładnie miksujemy, kolejno dodajemy ser i miksujemy całość dokładnie. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami lub biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę serową i wyrównujemy. Na masie serowej układamy jeżyny. Całość wstawiamy do lodówki. Kiedy galaretka jest lekko stężała wyciągamy placek i polewamy po wierzchu tężejącą galaretką po czym wstawiamy do lodówki na 2-3 godz.do całkowitego stężenia całości.

Porady

śmietanka powinna być bardzo mocno schłodzona

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jeżyny Owoce Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (196 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik dyniowy bez pieczenia

To może cię zainteresować