Sezon na nektarynki trwa, cieszmy się ich smakiem również w deserach. Zapraszam na serniczki w pucharkach z nektarynkami i galaretką. Przepis na 4 porcje.
1 godz. 40 min
Dla 4 osób
Składniki:
2 op. waniliowych serków homogenizowanych po około 150g
1/3 szklanki mleka
1 łyżeczka żelatyny
1 galaretka brzoskwiniowa
4 nektarynki
Serniczki w pucharkach z serków homogenizowanych z nektarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuszczamy w 4-5 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Serki homogenizowane miksujemy z mlekiem. Powoli wlewamy żelatynę, dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do pucharków. Zostawimy na około 1h do zastygnięcia.
2.W międzyczasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy do momentu aż zacznie tężeć. Nektarynki obieramy i kroimy w półplastry, układamy na masę serową. Zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki do stężenia na około godzinę.
Komentarze