Serniczek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie kostek do środka: pierwszy kolor galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawić w lodówce do stężenia. Naczynie powinno być na tyle obszerne, żeby galaretka miała około 1 cm grubości.
2.Przygotowanie masy: drugi kolor galaretki rozpuścić w 250-300 ml wody, ostudzić. Połączyć z serkami.
3.Oczyścić i osuszyć owoce oraz przygotować galaretkę wierzchnią.
4.Na dnie naczynia ułożyć biszkopty najściślej jak potrafimy. Nasączyć je zimnym mlekiem (ponieważ mleko jest zimne nie będą "piły" dużo). Nałożyć masę serkową wstawić na 7 minut do lodówki. "Płaską" galaretkę pokroić w kostkę 1x1x1 cm. Całość odstawić na 12 minut do lodówki. Gdy masa serkowa będzie już dosyć zastygnięta, ułożyć owoce i zalać ostatnią galaretką.
Komentarze