Serniczek na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatny i sprawdzony zniknie w mig w letnie niedzielne popołudnie.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 serki homogenizowane
    paczka biszkoptów
    trochę mleka
    3 różne galaretki
    owoce sezonowe
    tortownica, blaszka lub podobne naczynie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Serniczek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie kostek do środka: pierwszy kolor galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawić w lodówce do stężenia. Naczynie powinno być na tyle obszerne, żeby galaretka miała około 1 cm grubości.
  • 2. Przygotowanie masy: drugi kolor galaretki rozpuścić w 250-300 ml wody, ostudzić. Połączyć z serkami.
  • 3. Oczyścić i osuszyć owoce oraz przygotować galaretkę wierzchnią.
  • 4. Na dnie naczynia ułożyć biszkopty najściślej jak potrafimy. Nasączyć je zimnym mlekiem (ponieważ mleko jest zimne nie będą "piły" dużo). Nałożyć masę serkową wstawić na 7 minut do lodówki. "Płaską" galaretkę pokroić w kostkę 1x1x1 cm. Całość odstawić na 12 minut do lodówki. Gdy masa serkowa będzie już dosyć zastygnięta, ułożyć owoce i zalać ostatnią galaretką.
  • 5. Odczekać kilka godzin, aż galaretka stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować