Serek wędzony typu włoskiego z oliwkami papryką i czosnkiem

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Serek jest bardzo prosty w przygotowaniu niestety trochę trzeba na niego czekać 😁😉

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jeden lub więcej wędzonych serków typu włoskiego

    Olej lub oliwa ( olej rzepakowy tłoczony na zimno)

    Ulubione przyprawy i dodatki

    (u mnie to oliwki, koperek, pietruszka, czosnek, papryka czerwona)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Serek wędzony typu włoskiego z oliwkami papryką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wędzony pokroić w widoczną kostkę i układać na przemian z dodatkami w słoiku.

    Wszystko zalać olejem tak aby ser całkowicie był zakryty, zakręcić słoiki i wstawić do lodówki na kilka dni aby smaki się przegryzły.

    Teraz najprzyjemniejsza część,degustacja 😋.

Porady

Taki serek może stać dość długo w lodówce. Ilość dodatków i ziół według uznania. Do serka można dodać soli,ja jednak tego nie robie ponieważ takie serek używam do sałatek a sałatkę solę na końcu. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować