Roladki drobiowe faszerowane pieczarki 🥰.

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie roladki przygotowuję od 12 lat w każde walentynki 🥰😝.
Ponoć dzięki nim zostałam żoną mojego męża 😉.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    Około 250g pieczarek
    Cebula średniej wielkości
    Czosnek
    Sól, pieprz, papryka czerwona do smaku
    Olej
    Masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe faszerowane pieczarki 🥰. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przecinamy poziomo na pół,ale nie do końca.
    Następnie rozbijamy tłuczkiem dodajemy przyprawy,dobrze wcieramy w mięso i odkładamy na bok.
    W międzyczasie przygotowujemy pieczarki.
    Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    Czosnek obieramy i ścieramy na tarce.
    W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz czosnek,.
    Gdy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki i chwilę smażymy.
    Przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu aż woda całkowicie odparuje.
    Gdy pieczarki są gotowe dodajemy łyżeczkę masła, mieszamy.
    Garnek ściągamy z ognia i odkładamy do ostygnięcia.
    Gdy farsz przestygnie układamy porcję na piersi kurczaka a następnie zwijamy w zgrabne roladki.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z odrobiną masła na złoto brązowego koloru z każdej strony.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami (sałata z pomidorem i przyprawami oraz kasza pęczak).
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować