Roladki drobiowe faszerowane pieczarki 🥰. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przecinamy poziomo na pół,ale nie do końca.
Następnie rozbijamy tłuczkiem dodajemy przyprawy,dobrze wcieramy w mięso i odkładamy na bok.
W międzyczasie przygotowujemy pieczarki.
Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek obieramy i ścieramy na tarce.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz czosnek,.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki i chwilę smażymy.
Przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu aż woda całkowicie odparuje.
Gdy pieczarki są gotowe dodajemy łyżeczkę masła, mieszamy.
Garnek ściągamy z ognia i odkładamy do ostygnięcia.
Gdy farsz przestygnie układamy porcję na piersi kurczaka a następnie zwijamy w zgrabne roladki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z odrobiną masła na złoto brązowego koloru z każdej strony.
Podajemy z ulubionymi dodatkami (sałata z pomidorem i przyprawami oraz kasza pęczak).
Smacznego.
Komentarze