Serbska

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonała na obiad.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 2 czerwone cebule
    ● 2 papryki
    ● 2 ząbki czosnku
    ● olej
    ● 30 dag ryżu
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● 3 szkl. bulionu z kostki
    ● sól, pieprz, rozmaryn
    ● 15 dag startego żółtego sera
    ● 2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Serbska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z łyżką
    oleju, rozgniecionym czosnkiem
    i rozmarynem. Cebule
    obieramy, siekamy i szklimy na
    oleju. Z papryk usuwamy
    gniazda nasienne, miąższ kroimy
    w kostkę. Wkładamy do
    cebuli i dusimy, aż zmięknie.
  • 2. Dodajemy mięso, przecier
    wymieszany ze 125 ml ciepłej
    wody i ryż. Dusimy, mieszając,
    aż ryż wchłonie płyn. Wlewamy
    bulion, mieszamy i przekładamy
    do posmarowanego olejem
    naczynia. Posypujemy
    serem i wiórkami masła. Pieczemy
    ok. 30 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować