„Schaby” drobiowe z serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Potrawa świetnie nadaje się na obiad, a także na różne imprezy okolicznościowe, jak imieniny, święta czy Pierwsza Komunia.

Składniki:

  • ● 1 duży filet z kurczaka
    ● 20 dag żółtego sera
    ● ok. 8 łyżek mąki
    ● 2 jajka
    ● 1 szklanka mleka
    ● 1 łyżka bazylii
    ● 1 łyżka vegety
    ● 1 por (biała część)
    ● 1 serek topiony (zamrożony)
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

„schaby” drobiowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy na 8-10 małych
    kotlecików, lekko rozbijamy
    i solimy. Żółty ser ścieramy na tarce, dodajemy 5 łyżek mąki,
    jajka, bazylię, vegetę i mleko,
    mieszamy (masa powinna
    mieć konsystencję ciasta
    naleśnikowego).
  • 2. Mięso obtaczamy najpierw
    w pozostałej mące, a następnie
    w cieście naleśnikowo-
    -serowym i smażymy na oleju
    po 4-5 minut z każdej strony.
  • 3. Kotlety przekładamy do
    naczynia żaroodpornego
    wysmarowanego tłuszczem,
    przykrywamy drobno pokrojonym
    porem,
    posypujemy
    startym serkiem topionym.
    Pieczemy 10 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować