Jak impreza w plenerze to ,musi być grill ,a na grillu muszą być szaszłyki! Zwłaszcza kiedy na przyjęciu mamy dzieci, które lubią delikatne drobiowe mięso, a dodatek sera sprawia,że szaszłyki są dużo smaczniejsze i ciekawsze.
30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
2 duże flety drobiowe,
1 opakowanie sera haloumi,
3 kolorowe papryki,
3 cebule,
2 łyżki oleju,
sól,
przyprawa do grilla i gyrosa,
20cm patyczki do szaszłyków
Szaszłyki drobiowe z serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka umyj i osusz.
Następnie przetnij na pół i każdy plaster potnij na duże kostki.
Wrzuć pokrojone filety do miski, dodaj olej i obsyp przyprawami.
Paprykę umyj , wyjmij gniazdo nasienne i pokrój paprykę jak i ser na duże kwadraty. Cebulę obierz i potnij na grubsze plastry.
2.Na patyczek do szaszłyków nakłuwaj kolejno dowolne składniki. Na koniec całość lekko solimy.
3.Szaszłyki najlepiej ułożyć na specjalnych tackach do grillowania, obracając szaszłyki co jakiś czas.
4.Pod koniec można szaszłyki położyć na ruszcie ,aby nabrały koloru i aromatu grillowanego mięsa.
Komentarze