Szaszłyki drobiowe z serem halloumi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jak impreza w plenerze to ,musi być grill ,a na grillu muszą być szaszłyki! Zwłaszcza kiedy na przyjęciu mamy dzieci, które lubią delikatne drobiowe mięso, a dodatek sera sprawia,że szaszłyki są dużo smaczniejsze i ciekawsze.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże flety drobiowe,
    1 opakowanie sera haloumi,
    3 kolorowe papryki,
    3 cebule,
    2 łyżki oleju,
    sól,
    przyprawa do grilla i gyrosa,
    20cm patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill Ser

Szaszłyki drobiowe z serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszłyki z serem halloumi 1. Filety z kurczaka umyj i osusz.
    Następnie przetnij na pół i każdy plaster potnij na duże kostki.
    Wrzuć pokrojone filety do miski, dodaj olej i obsyp przyprawami.
    Paprykę umyj , wyjmij gniazdo nasienne i pokrój paprykę jak i ser na duże kwadraty. Cebulę obierz i potnij na grubsze plastry.
  • szaszłyki z serem halloumi 2. Na patyczek do szaszłyków nakłuwaj kolejno dowolne składniki. Na koniec całość lekko solimy.
  • szaszłyki z serem halloumi 3. Szaszłyki najlepiej ułożyć na specjalnych tackach do grillowania, obracając szaszłyki co jakiś czas.
  • szaszłyki z serem halloumi 4. Pod koniec można szaszłyki położyć na ruszcie ,aby nabrały koloru i aromatu grillowanego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Drób Filet z kurczaka Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (163 ocen)

Szaszłyki z kurczakiem

To może cię zainteresować