Schabowy wg.Maćka Kuronia

4.5 (171 ocen)

  • 24 min

Zamarynowane dzień wcześniej są kruche i aromatyczne,naprawdę smaczne. Z przepisu nieodżałowanego Maćka Kuronia.

  • 24 min

Składniki:

  • 1 kg schabu najlepiej z kością
    1-2 jajka
    4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka majeranku
    250 ml mleka
    sól,pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy wg.maćka kuronia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kotlety,rozbić.Sól utrzeć z zmiażdżonym czosnkiem,majerankiem i pieprzem i taką pastą smarować kotlety.Przełożyć do szklanego lub kamiennego naczynia i zalać mlekiem.Przykryć i pozostawić w zalewie 24h.Następnie mięso odsączyć, a do mleka wbić jajko i roztrzepać.Kotlety panierujemy najpierw w mące,potem w mleku z jajkiem a na końcu w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Jeszcze smaczniejsze są smażone na smalcu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

Kasia_S idealny na ciepło na obiad ale będzie również smakował na zimno na kanapki 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować