TRADYCYJNY SCHABOWY

5 (194 ocen)

  • 60 min

Dawno temu, oglądając program kulinarny w TV, słyszałam jak kucharz, mówił na temat kotletów. Że tradycyjne schabowe, przyprawia się jedynie solą i pieprzem. Można przyprawy urozmaicić, wzbogacić smakowo, ale to nie będą już tradycyjne.

  • 60 min

Składniki:

  • -ok.600 g. schabu
    -sól, pieprz
    -3 jajka
    -mąka
    -bułka tarta
    -olej
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Tradycyjny schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry.Każdy potłuc przez folię.
  • przyprawienie 2. Przyprawić solą i pieprzem.
  • obtaczanie 3. Obtaczać najpierw w mące, potem rozkłóconych jajkach i bułce tartej.
  • smażenie 4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, najlepiej na oleju albo smalcu. Układać w naczyniu żaroodpornym.
  • dopieczenie 5. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować