Kotlety schabowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    30dag pieczarek
    1 cebula
    4 plastry żółtego sera
    2 jajka
    Odrobina mleka
    Bułka tarta
    Mąka
    Sól, pieprz
    Suszony tymianek
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić.
    Kotlety schabowe lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Mięso obtoczyć w mącę, następnie moczyć w rozbełtanych jajkach z około 2 łyżkami mleka, a na końcu obtoczyć w bułce tartej. Kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Usmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego, na każdym ułożyć porcję pieczarkowego farszu i plaster żółtego sera. Zapiekać w piekarniku, w 160stopniach, do momentu stopienia sera.
    Kotlety podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować