PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kotlety schabowe z pieczarkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/63/kotlety-schabowe-z-pieczarkami.jpeg10001500http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kotlety-schabowe-z-pieczarkami
4 kotlety schabowe po 250 g
500 g pieczarek
1 cebula
1 łyżeczka lubczyku
150 ml mleka
smalec wieprzowy
6 łyżek mąki
2 jajka
4 łyżki mleka do jajek
10 łyżek bułki tartej
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Kotlety schabowe z pieczarkami
1.
Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Pieczarki kroimy i razem z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dolewamy mleko, wsypujemy lubczyk i dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Na środek każdego kotleta umieszczamy farsz, kotlety składamy na pół, rozpłaszczamy.
Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym smalcu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze