Schabowe w amarantusie

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Popping to ekspandowane nasiona amarantusa, świetnie nadają się do panierowania

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg schabu środkowego
    2 jajka
    2-3 łyżka mąki
    3 łyżki bułki tartej
    ok.5 łyżek poppingu (amarantusa)
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe w amarantusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry, rozbić na cienkie kotlety.
    Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
    Panierować w mące , jajku i bułce wymieszanej z amarantusem.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
    Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Amarantus to produkt, który sprawdzi się zarówno w daniach wytrawnych, jak i deserach. Warto dodać je do swojego jadłospisu.

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować