Moje dzisiejsze schaboszczaki to rolady ze schabu, w środku pieczarki, papryka czerwona, cebula, kiełbasa biała oraz ser mozzarella. Roladki bardzo smaczne. Mięsko delikatne i kruche.
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
Schabowe kotlety 2,
cebula 1,
papryka czerwona 1,
pieczarki 250 g,
sól i pieprz do smaku,
musztarda 2 łyżki,
ser mozzarella 100 g,
kiełbasa biała 1 szt,
Dodatkowo;
mąka do obtoczenia,
jajka 2 ,
bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia,
Schaboszczaki - roladki schabowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety schabowe rozbić na duży płat, oprószyć solą i pieprzem, posmarować delikatnie musztardą. Cebulę obrać , pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do zeszklenia.
Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczone, pokrojone drobno pieczarki oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną paprykę czerwoną.
Podsmażyć do miękkości warzyw.
Farsz rozłożyć na przygotowanych płatach na wierzchu ułożyć kawałki sera mozzarelli.
Zwinąć ciasno w roladę, obtoczyć w mące, panierować w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Komentarze