Schaboszczaki - roladki schabowe.

5 (4 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Moje dzisiejsze schaboszczaki to rolady ze schabu, w środku pieczarki, papryka czerwona, cebula, kiełbasa biała oraz ser mozzarella. Roladki bardzo smaczne. Mięsko delikatne i kruche.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schabowe kotlety 2,
    cebula 1,
    papryka czerwona 1,
    pieczarki 250 g,
    sól i pieprz do smaku,
    musztarda 2 łyżki,
    ser mozzarella 100 g,
    kiełbasa biała 1 szt,
    Dodatkowo;
    mąka do obtoczenia,
    jajka 2 ,
    bułka tarta do panierowania,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Schaboszczaki - roladki schabowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbić na duży płat, oprószyć solą i pieprzem, posmarować delikatnie musztardą. Cebulę obrać , pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do zeszklenia.
    Do podsmażonej cebuli dodać oczyszczone, pokrojone drobno pieczarki oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną paprykę czerwoną.
    Podsmażyć do miękkości warzyw.
    Farsz rozłożyć na przygotowanych płatach na wierzchu ułożyć kawałki sera mozzarelli.
    Zwinąć ciasno w roladę, obtoczyć w mące, panierować w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

    Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować