Schab z podgrzybkami

4.5 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Schab w aromacie leśnych grzybów ucieszy swym smakiem niejedno podniebienie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu około 400 g
    30 dag podgrzybków (świeżych lub mrożonych)
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    Garść natki pietruszki
    150 ml śmietany 30%
    4 łyżki oliwy
    2 łyżki masła
    1 łyżka oregano
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Schab z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić opruszyć solą, pieprzem i oregano, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
  • 2. Cebulę i czosnek posiekać drobni i zeszklić na maśle, dodać grzyby i smażyć około 10 minut.
  • 3. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso, wrzucić do rondla z grzybami, wlać około ½ szklanki wody doprawić oregano oraz szczypta soli zagotować dusić pod przykryciem około 1 godziny.
  • 4. Śmietanę zahartować sosem wlać do garnka, przyprawić solą i pieprzem. Dusić 5 minut. Podawać posypane natka pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Podgrzybki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować