Makaron z podgrzybkami

4.5 (187 ocen)

W lasach jeszcze pachnie grzybami więc polecam makaron z podgrzybkami

Składniki:

  • makaron wstęgi
    10 sztuk młodych podgrzybków
    otarta skórka z 1/2 cytryny
    1 mała cebulka
    2 łyżki masła
    1 papryczka chili
    200 ml śmietany 30 %
    pęczek natki pietruszki
    sól i pieprz
    szczypta cukru
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Papryczkę chili oczyszczamy z gniazd nasiennych i drobniutko kroimy. Oczyszczone i umyte grzyby, kroimy na dość duże kawałki.Cebulę, czosnek i ostrą paprykę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce masła. Dusimy aż cebula i czosnek się zeszklą. Dodajemy grzyby, skórkę cytrynową i małą łyżeczkę soli. Kiedy nadmiar wody trochę odparuje całość zalewamy śmietanką. dusimy jeszcze chwilę czekając aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Odcedzony makaron łączymy z sosem i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Podgrzybki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować