Schab z brukselką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pieczone mięso ze schabu, nadziewane brukselką i mozzarellą w pysznym sosie musztardowym.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Pieprz
    • Sól
    • Opakowanie brukselki mrożonej
    • Opakowanie kuleczek mini mozzarelli
    • Cebula
    • 30 dag pieczarek
    • Papryka czerwona
    • 3 łyżeczki musztardy
    • ½ szklanki śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Na środku każdego kawałka mięsa układamy po jednej brukselce i po dwie kuleczki mozzarelli.
  • mięso 2. Zawijamy mięso do góry i spinamy wykałaczką.
  • mięso 3. Układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
  • cebula 4. W tym czasie obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • grzyby 5. Do cebuli dodajemy pokrojone drobno pieczarki oraz paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • musztarda 6. Pod koniec prużenia dodajemy musztardę oraz wlewamy śmietanę.
  • danie 7. Upieczone mięso układamy w naczyniu, polewamy sosem i dekorujemy pozostałą brukselką oraz serem.
  • danie 8. Danie gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Musztarda Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować