Schab w warzywach

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni nie lubię rutyny, dlatego ciągle wymyślam nowe potrawy.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    3 marchewki
    2 czerwone cebule
    6 pieczarek
    1/2 dużego selera
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę: olej mieszamy z przyprawą i zmiażdżonym czosnkiem.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy, oprószamy solą i dokładnie nacieramy marynatą. Odstawiamy na 30 minut.
  • 3. Warzywa obieramy, pieczarki oczyszczamy. Marchewki i selera kroimy w słupki, cebule w piórka, a pieczarki w plasterki. Mieszamy.
  • 4. Do brytfanny wkładamy połowę warzyw, następnie mięso. Przykrywamy resztą warzyw. Pieczemy ok. godziny w temperaturze 180 °C. Podajemy
    z kluskami śląskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować