Schab w papryce

4.49 (196 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Papryka świetnie smakuje dodana do dań z wieprzowiny, przedstawiam pomysł na schab z dużą ilością papryki. Kolory dowolne:).

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1,5 kg papryki (mix kolorów)
    3 duże cebule
    2 płaskie łyżki mąki
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1/2 łyżeczki czosnku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Paprykę kroimy w słupki, cebulę w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab oprószony 2 łyżkami mąki i wszystkimi przyprawami. Schab powinien się zarumienić. Dodajemy paprykę, cebulę, podsmażamy chwilę, po czym dolewamy 3/4 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy wodzie wyparować. Po tym czasie papryka powinna być już miękka.
  • 3. Do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować