'Ala gołąbki w papryce

4.5 (198 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne połączenie mięsa mielonego z ryżem i papryką. Danie sprawdzi się podane z ryżem i sosem pomidorowym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie papryki (u mnie czerwone i żółte)
    500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka)
    125 g ryżu
    średnia cebula
    jajko 
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 szklanka bulionu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

'ala gołąbki w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj na sypko w lekko posolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Paprykę dokładnie umyj, osusz, zetnij wierzch i delikatnie usuń gniazda nasienne nie uszkadzając strąka. Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, koperek, sól i pieprz. Następnie dodaj ostudzony ryż. Całość dokładnie wymieszaj.
  • 2. Papryki nadziewaj mięsem i układaj w formie żaroodpornej. Podlej szklanką bulionu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st., przykryj i zapiekaj ok.40 minut. Podawaj na ciepło z sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować