Schab duszony w cebulowym sosie

4.6 (5 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu
    3 duże cebule
    Sól
    Pieprz
    Papryka słodka
    2 liście laurowe
    2szkla ki bulionu warzywnego
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Bitki

Schab duszony w cebulowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić i pokroić w plastry o grubości ok 1-1,5 cm, lekko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i papryką i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu po czym przełożyć do innego naczynia. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebule pokrojoną w piórka, podlać bulionem i dodać mięso oraz liście laurowe. Mięso dusić pod przykryciem aż będzie miękkie. Sos można zagęścić 1 łyżka mąki rozmieszanej z wodą. Danie podawać z ziemniakami i surówką.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Cebula Pieprz Sól morska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować