Sałatka z wędzonym pstrągiem, grejpfrutem i kaparami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolorowa i lekka sałatka w sam raz na letnie dni. Cieszy oko i podniebienie, bogactwo kolorów i witamin zachęca do jedzenia.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1/2 czerwonego grejpfruta
    -2 łyżki kaparów w zalewie octowej OLE!
    -3 łyżki dobrej jakości oliwy z oliwek
    -4 duże rzodkiewki
    -120 g miksu sałat
    -200 g różnokolorowych pomidorków koktajlowych
    -200 g pstrąga wędzonego na gorąco z pieprzem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba

Sałatka z wędzonym pstrągiem, grejpfrutem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapary odsączamy z zalewy, pomidorki przekrawamy na połowy, rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę, pstrąga kroimy w kostkę lub duże paski, grejpfruta obieramy ze skóry i błonek, kroimy w kostkę.

    2. Na dwóch talerzach rozkładamy miks sałat. Układamy pstrąga, następnie pomidorki. Układamy grejpfruta, posypujemy rzodkiewką oraz odsączonymi kaparami. Bezpośrednio przed podaniem sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować