Kolorowa i lekka sałatka w sam raz na letnie dni. Cieszy oko i podniebienie, bogactwo kolorów i witamin zachęca do jedzenia.
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
-1/2 czerwonego grejpfruta
-2 łyżki kaparów w zalewie octowej OLE!
-3 łyżki dobrej jakości oliwy z oliwek
-4 duże rzodkiewki
-120 g miksu sałat
-200 g różnokolorowych pomidorków koktajlowych
-200 g pstrąga wędzonego na gorąco z pieprzem
Sałatka z wędzonym pstrągiem, grejpfrutem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapary odsączamy z zalewy, pomidorki przekrawamy na połowy, rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę, pstrąga kroimy w kostkę lub duże paski, grejpfruta obieramy ze skóry i błonek, kroimy w kostkę.
2. Na dwóch talerzach rozkładamy miks sałat. Układamy pstrąga, następnie pomidorki. Układamy grejpfruta, posypujemy rzodkiewką oraz odsączonymi kaparami. Bezpośrednio przed podaniem sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego!
Komentarze