Sałatka z tuńczykiem i zielonym pesto

4.5 (160 ocen)

  • 10 min

Pyszna i prosta

  • 10 min

Składniki:

  • na 2 porcje:

    puszka tuńczyka,
    2 jajka na twardo,
    2 małe pomidory,
    1/3 ogórka,
    mieszanka ulubionych sałat,
    1/2 cebuli,
    5-6 łyżek jogurtu greckiego,
    ok. 3 łyżek zielonego pesto (do smaku)
    2-3 łyżki uprażonych orzeszków piniowych
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pesto

Sałatka z tuńczykiem i zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzach ułożyć porcje sałaty, tuńczyka, plasterki ogórka, ćwiartki jajek i pomidora. Dodać krążki cienko pokrojonej cebuli i posypać całość orzeszkami. Jogurt wymieszać z pesto do smaku i polać nim sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zielone pesto z tuńczykiem

To może cię zainteresować