Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

4.5 (166 ocen)

Smaczna, zdrowa i dietetyczna sałatka. Idealna na śniadanie, na kolację lub lunch do pracy.

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka wodzie
    1-2 żółte papryki
    3-4 pomidory
    Ok. 150g czarnych oliwek
    4 jajka
    Kapusta pekińska
    Sól, pieprz
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy, paprykę, kapustę i pomidory pokroić. Składniki sałatki wymieszać w misce, skroić oliwą i doprawić do smaku, dodać plasterki oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarne oliwki Papryka Pomidor Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować