Sałatka z tuńczyka i rzodkiewką

4.5 (186 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna lekka sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garści mix sałat
    1 pomidor
    5 rzodkiewek
    1 papryka czerwona
    3 łyżki natki pietruszki
    1 puszka tuńczyka z wody
    Sól i pieprz do smaku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczyka i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myję. Tuńczyka odcedzam z wody. Pomidory, rzodkiewki i paprykę kroję w plastry.

    Do miski przekładam mix sałat, dodaję warzywa, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam wszystko.

    Na górę kładę kawałki tuńczyka. Posypuję drobno posiekaną natką pietruszki.

    Za pomocą łyżki robię kleksy z jogurtu. Podaję od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować