Sałatka z szynką szwarcwaldzką, winogronami i orzechami

3 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bosko kolorowa, niezwykle pożywna i przepyszna sałatka z szynką szwarcwaldzką, winogronami i orzechami to prawdziwa bomba witamin.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mixu sałat z rukolą
    6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    30 g orzechów włoskich
    1 mały kiść zielonych winogron
    10 paprykowych pomidorków koktajlowych
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    50 g sera pleśniowego blue
    Dressing:
    5 łyżek oliwy z oliwek
    2 łyżeczki musztardy miodowej
    1 łyżeczka płynnego miodu
    1 łyżka wody
    sól (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z szynką szwarcwaldzką, winogronami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy lekko podprażyć na suchej patelni. Mix sałat ułożyć na talerzu, dodać pokrojoną na krążki cebulę, pokrojone na połówki pomidorki i winogrona, pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Dodać porwaną na kawałki szynkę oraz orzechy. Składniki dressingu połączyć (najlepiej w słoiczku) do uzyskania gęstej emulsji. Sałatkę polać dressingiem. Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować