Sałatka z rukoli z pieczonym pstrągiem, papryką i ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i lekką sałatkę z warzyw i pieczonego pstrąga. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • solidna garść rukoli
    1/2 czerwonej papryki
    kawałek zielonego ogórka
    1 płat pieczonego pstrąga
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukoli z pieczonym pstrągiem, papryką i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę myjemy i odsączamy, układamy na talerzu. Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Paprykę kroimy w paseczki, a ogórka w półplasterki.
    Pstrąga kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa i rybę układamy na rukoli. Jogurt mieszamy z przyprawami i polewamy sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Rukola Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować