12. SAŁATKA Z PIECZONYMI UDKAMI KURCZAKA

4.49 (185 ocen)

  • 20 min

Sałatka jest smaczna, syta i nadaje sie na każdą okazję.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 pieczone udka z kurczaka
    puszka kukurydzy
    biała część dużego pora
    duże jabłko
    3 garście startego sera żółtego
    saszetka ziołowo-czosnkowego FIXU KNORR
    majonez
    jogurt naturalny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

12. sałatka z pieczonymi udkami kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić kości od mięsa, tak wydrążone udka pokroić na małe kawałki razem ze skórą.
  • 2. Do tego dodać odsączoną kukurydzę, posiekane jabłko i pokrojonego w cieniutkie talarki pora a także starty ser.
  • 3. Majonez i jogurt naturalny w ilości według własnych preferencji połączyć w proporcji 1:1 i dodać do sałatki.
  • 4. Doprawić przyprawą FIX KNORR, ale kontrolować jej ilość i próbować sałatkę ponieważ przyprawa ta jest słona. Dobrze wymieszać.

Porady

Do sałatki można dodać także odrobinę pieprzu lub cukru - wedle gustu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Sałata Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować