Sałatka z koprem włoskim i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świeża i wiosenna, z koprem włoskim w roli głównej

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - koper włoski: 0.5 sztuki
    - mozzarella: 120 gramów
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - czerwona cebula: 0.5 sztuki
    - sałata radicchio liście: 6 sztuk
    - rukola: 50 gramów
    - dymka posiekana: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - miód: 1 łyżeczka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z koprem włoskim i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj dressing - w słoiczku wymieszaj oliwę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz.
  • 2. Opłukaną sałatę (radicchio i rukolę) ułóż na talerzach. Koper włoski pokrój w plastry i ułóż na sałacie. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki i również ułóż na talerzach. Dodaj pokrojoną w pióra czerwoną cebulę. Mozzarellę porwij na kawałki i ułóż na sałacie. Całość posyp posiekaną dymką i skrop dressingiem. Możesz dodać szczypiorek do ozdoby i oprószyć sałatkę świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować