Sałatka z kapustą pekińską, pieczonym kurczakiem, pomidorem i papryką

4.5 (144 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Wszyscy u mnie w domu bardzo lubią sałatki z kapustą pekińska wiec często je przygotowuję z różnymi dodatkami. Dzisiaj przygotowałam z dodatkiem pieczonego kurczaka który został z obiadu. Taka sałatka może być fajną propozycja na obiad czy kolację. Możemy tez zabrać ją ze sobą do pracy czy na wycieczkę. Świetnie sprawdzi się na równego rodzaju przyjęciach czy podczas świąt.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ok. 500 g pieczonego mięsa z kurczaka,
    średnia kapusta pekińska,
    ½ cebuli czerwonej,
    2 pomidory,
    po ok. ½ papryki czerwonej i żółtej,
    2-3 łyżki majonezu,
    2 łyżki śmietany,
    1 łyżka musztardy,
    sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapustą pekińską, pieczonym kurczakiem, pomidorem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską rozdzielamy na liście. Dokładnie myjemy, a następnie cienko kroimy. Cebulkę siekamy w drobną kostkę. Pomidora i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki razem łączymy.
    Majonez, śmietanę i musztardę razem mieszamy aby powstała jednolita konsystencja. Dodajemy do warzyw i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Najlepiej odstawić ja na jakiś czas aby się „ przegryzła”. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować