Sałatka z jajkiem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Prosta warstwowa sałatka, która zaskoczy Twoich gości!

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 ogórki kiszone
    2 saszetki ryżu
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    7 jajek
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    puszka groszku zielonego
    2 łyżki majonezu
    ok 50 ml jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przystawki

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kroimy w kostkę.
    Tuńczyka i groszek odcedzamy z zalewy.
  • 2. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
    Jajka gotujemy na twardo.
  • 3. Ryż studzimy i mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem.
    Jajka kroimy w kostkę, dodajemy jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
  • 4. Na dno miski wykładamy kolejno: ogórki, ryż, szczypiorek, jajka, tuńczyk, groszek.
    Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, żeby się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować