Sałatka z brązowego ryżu z indykiem i białą fasolą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Doskonale sprawdzi się na spotkanie rodzinne lub jako drugie do pracy. Zresztą nie ważne z jakiego powodu ją przygotujecie, grunt, że jest pyszna, sycąca i stosunkowo lekka. Nawet osoba na diecie może pozwolić sobie na małą porcyjkę tej sałatki. Serdecznie polecam:)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 220 polędwiczki z indyka

    2 łyżki oliwy

    Po 1 łyżeczce mielonej harrisy, curry i czosnku

    170 g fasoli białej z puszki

    55 g papryki czerwonej

    75 ogórka konserwowego

    150 g ugotowanego ryżu brązowego

    30 g majonezu lekkiego

    40 g majonezu wegańskiego

    3 łyżki zalewy z ogórków

    1/3 łyżeczki harrisy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z brązowego ryżu z indykiem i białą fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W misce wymieszać wszystkie przyprawy i oliwę, dodać indyka i odstawić na 20 minut. Po tym czasie usmażyć mięso do miękkości, ja podczas smażenia podlewam 1/4 szklanki wody i pozwalam mięsu " dojść". Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • 2. Do miski przełożyć zimny ryż, dodać odcedzoną fasolę oraz ogórka i paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać indyka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Do małej miseczki przełożyć oba rodzaje majonezu, zalewę i harrisę. Wymieszać i dodać do reszty składników. Dokładnie wymieszać i zostawić na około godzinę w lodówce. Smacznego.

    Z podanych składników wychodzi spora miska sałatki. 100 g sałatki to około 130 kcal.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka Ryż brązowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować