Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą

4.5 (155 ocen)

To lekka sałatka na szybko.Zazwyczaj do dań używam czerwonej fasoli, którą mam zawsze pod ręką Ale dziś przyszła pora na małą zmianę kolorystyczną. Zresztą nie ważne czy biała, czy czerwona, fasola to bogate źródło witamin i minerałów, więc zdecydowanie nie powinniśmy zapominać o niej w naszej diety

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 puszka białej fasoli konserwowej
    1 puszka kukurydzy
    1 duży ogórek świeży
    1 czerwona cebula
    pieprz
    sól
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać. Tuńczyka, kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Wszystkie warzywa i tuńczyka wymieszać w misce. Dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Kukurydza Natka pietruszki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować