Sałatka z awokado i pieczonych buraczków

5 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa sałatka z buraków. Można ją zjeść na drugie śniadanie, kolację lub przygotować na spotkanie z przyjaciółmi.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe buraki
    1 łyżka musztardy miodowej
    4 suszone śliwki
    1 dojrzałe awokado
    2-3 łyżki serka naturalnego kremowej konsystencji
    2 ząbki czosnku,
    sok z cytryny
    sól, świeżo mielony pieprz
    kilka listków natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z awokado i pieczonych buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować wcześniej:
    Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.
    Małe buraczki pojedynczo zawinąć w folię, piec w piekarniku przez 1 godzinę.
    PRZYGOTOWANIE:
    Pieczone buraczki obrać, pokroić na drobna kosteczkę, wymieszać z musztarda, solą pieprzem i posiekanymi suszonymi śliwkami.
    Awokado rozgnieść widelcem lub zmiksować, dodać serek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Następnie w małej foremce bez dna po kolei włożyć buraka i mus z awokado. Wyciągnąć foremkę, wierzch udekorować natką lub ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować